Joanna MATYJEK: "Odczaruj Gary: Lemoniady na letnie upały"
Joanna MATYJEK

Joanna MATYJEK

"Odczaruj Gary

Letnie upały skłoniły nas do poszukiwania cienia i sposobów na ochłodę. Wszystkie przepisy Pani Joanny wypróbowaliśmy i także te na pierwszy rzut oka całkowicie nowatorskie okazały się przepyszne. Nawet ci, którzy na co dzień do kuchni w ogóle nie wchodzą poradzili sobie z przygotowaniem lemoniad – redakcyjne gary odczarowane.

Joanna MATYJEK: "Odczaruj gary. Po francusku"
Joanna MATYJEK

Joanna MATYJEK

"Odczaruj gary. Po francusku"

W “Kuchni francuskiej” Larousse’a poczesne miejsca zajmują przepisy z rabarbarem – używany jest do potraw deserowych ale także do ryb, świetnie komponując się swoją kwaskowością. Ale tutaj proponuję rabarbar w formie deseru. Najprostszy deser na świecie! Pieczone sezonowe owoce pod kruszonką to idealne połączenie. Jesienią pieczemy jabłka i śliwki. Teraz obowiązkowy zestaw to rabarbar, np. z morelami. Pyszność nad pysznościami!

POLECAMY #FollowFriday (2): @OdczarujGary

@OdczarujGary

W cyklu copiątkowych “polecanek” w zwyczaju #FollowFriday polecamy @OdczarujGary ! Konto na Twitterze łączące ciekawe, inspirujące, w jasny sposób przedstawione przepisy kulinarne i kuchenne rekomendacje z ciekawą fotografią.